“Slaidie” kokosriekstu cepumiņi. Lieliskas brokastis vai uzkoda

Bieži saka – brokastīs ir svarīgākā dienas ēdienreize. Ja tās ir veselīgas un pareizas, tās var nodrošināt organismam vajadzīgo enerģiju un barības vielas vairākas stundas.

Ja vēl tās ir arī garšīgas, noteikti sāksi celties agrāk. Pagatavo šos vielmaiņu paātrinošos cepumiņus, kas turklāt ir ļoti veselīgi.

Tajos ir daudz veselīgo tauku, tīru olbaltumvielu un šķiedrvielu, tāpēc tie palīdzēs regulēt cukura līmeni asinīs, sadedzināt tauciņus un uzlabot gremošanu. Tie arī uzlabos smadzeņu funkcijas.

Sastāvdaļas
1,5 tases sasmalcinātu kokosriekstu pārslu
½ glāzes kvalitatīva olbaltumvielu pulvera
1/4 tases medus
½ glāze saulespuķu sēklu (vai jebkuru citu sēklu vai riekstu)
2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
1/8 glāzes ūdens
1 tējkarote vaniļas
1 tējkarote kanēļa

Pagatavošana
Cepeškrāsni savlaicīgi sakarsē līdz 160 grādiem.

Sablendē saulespuķu sēkliņas.

Tad sajauc visas sastāvdaļas bļodiņā un kārtīgi samaisa.

Pievieno ūdeni vai kokosriekstu eļļu, ka maisījums ir pārāk birstošs.

Veido cepumiņus un liek tos uz pannas, viegli uzspiež un gatavo aptuveni 15 minūtes.

Labu apetīti!

Avots: “Fithacker”

Pievienot komentāru